В разгара на лятото почивка за ватерполистите на “Черноморец” няма. След международния турнир за Купа Бургас, състезателите продължават да трупат сила и опит в контроли с чужди клубове.

Ватерполистите играха контроли с московска спортна мега структура

Пореден съперник на нашите момчета бяха отборите по водна топка от МГФСО (Московско градско физкултурно-спортно обединение). В школата му тренират повече от 400 ватерполисти от 9 до 20 г. (висше спортно майсторство) и затова на басейна руснаците пристигнаха с внушителен брой състезатели в три възрасти.

Това е трети чужд отбор, който гостува това лято в Бургас за проверка с “Черноморец”. По-рано на открития басейн “Флора” “акулите” мериха сили с украинци и руснаци, дошли на подготовка по северното крайбрежие на страната ни.

Срещу прецизно селектираните състезателите от школата на МГФСО, възпитаниците на треньорите Петър Йонов и Светозар Владков играха много грамотно. В първата проверка срещу набор 2000 бургаските ватерполисти отстъпваха единствено в ръстово отношение на своите съперници. В мача играха по-малки на възраст състезатели от “Черноморец”, тъй като през лятото батковците работят.

Във втората контрола, състояла се два дни по-късно, отборът на МГФСО игра със състезатели в съответната възраст, а домакините победиха с убедителна разлика руснаците.

Контролите бяха подготовка за турнира в Кърджали за купа “Дружба”.

Още снимки от контролите може да видите в галерията.