Купа Бургас потегли към югозападната ни съседка Турция. Победител в 12-ото издание на надпреварата стана отборът на “Ести” (Измир). В тазгодишното издание на турнира, за състезатели родени 2000 г. и по-малки, участваха още грузинските “Батуми”, “Кутаиси” и “Арена” (Тбилиси), българският “Локомотив Н.Н.” и домакините от “Черноморец”.

"Ести" спечели международния турнир по водна топка

След тригодишна хегемония в турнира, бургаският клуб отстъпи призовата позиция и се класира на трето място. В решаващия мач за среброто “акулите” загубиха с 5:8 от шампиона на България в тази възраст “Локомотив Н.Н.”.

“За разлика от други турнири, провеждащи се в близост до Бургас, с това трето място показахме, че за Купа Бургас може да победи всеки. Доволен съм, че привлякохме такъв силен отбор като “Ести”, който вдигна нивото на турнира. Работим в името на спорта и ще продължим да го правим с привличането на още по-силни отбори”, коментира старши треньорът на “Черноморец” Петър Йонов.

Последните места в класирането заеха грузинските тимове. Поради централизираната подготовка на националите им тази година клубовете пристигнаха с резервните си състезатели. Показателни за това са разгромните загуби, които инкасираха гостите от Грузия.

Мачовете се играха на басейн “Флора” от 28 до 30 юли. Организатори бяха община Бургас, СКВТ “Черноморец” и Българска федерация по водна топка.

Резултати    
Батуми Локомотив Н.Н. 0:17
Черноморец Кутаиси 26:2
Ести Арена 22:3
Батуми Кутаиси 8:2
Ести Локомотив Н.Н. 8:6
Арена Черноморец 7:15
Локомотив Н.Н. Кутаиси 21:1
Арена Батуми 11:6
Ести Черноморец 11:5
Ести Кутаиси 23:2
Локомотив Н.Н. Арена 16:6
Черноморец Батуми 12:4
Черноморец Локомотив Н.Н. 5:8
Ести Батуми 21:0
Кутаиси Арена 1:13

Още снимки от турнира може да видите в галерията.