Мъжкият отбор на “Черноморец” се класира на второ място в квалификационна група “А” от държавното първенство по водна топка. На столичния басейн “Диана” вицешампионите на България записаха три победи и една загуба.

Мъжете продължават битката за място във финалната четворка

Момчетата на треньора Петър Йонов, които в болшинството са юноши, преодоляха с лекота “Левски” с 19:2, “Славия” със 17:6 и “Черно море” с 16:4.

В последния двубой от групата, който изигра ролята на финален мач, “Черноморец” отстъпи пред опитния тим на “Локомотив НН” с 11:15.

Любопитен факт е, че от този сезон съставът на столичани вече се подсилва от още един състезател на “Черноморец”. Освен вратарят Георги Ненов, срещу бившите си съотборници игра и бившият капитан на “акулите” Виктор Арсенов.

“В тези квалификации бяхме в пълен състав. Видимо подготвени, момчетата играха грамотно, но срещу “Локомотив НН” явно имаме някакъв психологически проблем. Освен това те са по-тежки и по-опитни от нас.

Съжаляваме, че капитанът ни Виктор Арсенов, който отдавна се установи да живее в столицата, вече играе в противниковия отбор. Но пък това даде шанс на младите да се изявят. Проблемът е, че всяка година ние се разделяме с готови, изградени състезатели, които напускат града или страната. Така “захранваме” други отбори и за нас е проблем да ги задържим”, коментира старши треньорът и председател на клуба по водна топка “Черноморец” Петър Йонов.

Така като втори отбор в потока, бургазлии ще продължат битката за място в Суперфинала при мъжете с участие във финалната шестица, където влизат още “КПС Варна”, ЦСКА, “Черно море”, “Комодор” и “Славия”.

За финалната четворка директно се класираха бронзовият медалист “Локомотив НН” и “Аква Спорт”, който въпреки загубата от шампиона “КПС Варна” с 5:16, се класира първи в група “Б”.

Съставът на “Черноморец”: Михаил Колев – вратар, Димитър Димитров, Янис Христов, Георги Митев, Константин Гаров, Марио Козаров, Иван Синицин, Мартин Гаров, Ивайло Стоянов, Пламен Йорданов, Николай Тодоров, Виктор Узенов, Михаил Кошничаров – вратар.

Резултати    
Локомотив НН Левски 19:4
Черно море Славия 11:10
КПС Варна Аква Спорт 16:5
ЦСКА Комодор 11:8
Локомотив НН Черно море 17:8
Черноморец Левски 19:2
Тича Аква Спорт 7:16
ЦСКА КПС Варна 9:9
Черноморец Славия 17:6
Левски Черно море 7:15
Аква Спорт ЦСКА 10:9
Тича Комодор 7:11
КПС Варна Комодор 14:14
Тича ЦСКА 6:15
Черноморец Черно море 16:4
Локомотив НН Славия 20:5
Тича КПС Варна 5:15
Аква Спорт Комодор 12:9
Черноморец Локомотив НН 11:15
Славия Левски 14:7

Класиране

Група “А”  
Локомотив НН 12 т.
Черноморец 9 т.
Черно море 6 т.
Славия 3 т.
Левски 0 т.
Група “Б”  
Аква Спорт 9 т.
КПС Варна 8 т.
ЦСКА 7 т.
Комодор 4 т.
Тича 0 т.