Ватерполистът на СКВТ “Черноморец” Константин Гаров ще учи в Оксфордския университет. Лауреатът на Седмите годишни награди на Фондация “Енчо Керязов” в категория “Образование” ще започне обучението си в най-уважаваното и най-доброто британско висше училище следващата година.

Наше момче стяга куфарите за най-стария университет в Англия

Последното постижение на Константин Гаров в точните науки е от международната олимпиада по математика и математическа лингвистика в Румъния, където гордостта на Бургас спечели сребърен медал.

Във водната топка спортният сезон за ветерполиста бе увенчан с бронзово отличие с отбора на “Черноморец” – юноши старша възраст.

За изключителните си постижения Константин Гаров и още двама възпитаници на ПМГ “Никола Обрешков” в Бургас и техният преподавател Динко Раднев, вчера бяха приети от кмета Димитър Николов и заместника му Йорданка Ананиева.

Бургаският кмет поздрави топ математиците и им пожела още много върхове в науката. “С каквото и да се занимавате, каквито и върхове да постигате, искам да знаете, че Бургас се гордее с вас и ви обича”, заяви Николов.

Бургаските математици завоюваха общо три медала - златен, сребърен и бронзов медал от международни олимпиади по математика и математическа лингвистика. В индивидуалното класиране златен медал в състезанието по математическа лингвистика, което се проведе в Прага, спечели Виктор Балтин. От Румъния бронз донесе Атанас Динев, който е приет в университета Принстън (Ню Джърси).