Световният шампион по математика Константин Гаров се сбогува със съотборниците си в “Черноморец”. Ватерполистът на бургаския клуб по водна топка направи последна тренировка с отбора ден преди да отлети за Великобритания, където вече продължава с обучението си.

Наш ватерполист вече учи и играе в Оксфорд

С пожелания за много успехи в академичните науки и в спорта, Косьо беше изпратен от личния си треньор Петър Йонов и от своите съотборници на басейн Парк Арена ОЗК.

Лауреатът на Седмите годишни награди на Фондация “Енчо Керязов” в категория “Образование” е студент в най-уважаваното и най-доброто британско висше училище - Оксфордския университет. Там Константин Гаров учи математика и компютърни науки в Сент Джоунс колледж, един от 38-те колежа, които са част от университета. След серия от интервюта на Албиона Косьо успя и осъществи мечтата си да продължи образованието си в елитния университет.

Последното постижение на бургаския математик, който е световен шампион в точната наука, е от международната олимпиада по математика и математическа лингвистика в Румъния, където гордостта на Бургас спечели сребърен медал.

Във водната топка спортният сезон за ветерполиста бе увенчан с бронзово отличие с отбора на “Черноморец” – юноши старша възраст. Във Великобритания Косьо ще продължи да тренира любимия спорт, като ще има възможността да играе водна топка с отбора на Оксфорд.