Вторият квалификационен кръг от първенството по водна топка – мъже, излъчи първите два отбора, които ще играят във финалната четворка. В надпреварата участваха тимовете от зона Изток. След първите два кръга бургаският “Черноморец” завърши с актив от 6 точки и зае шесто място във временното класиране.

Останахме извън финалното каре при мъжете

“Аква Спорт” и “КПС Варна” оглавиха подреждането в групата с равен брой точки – 18 и си осигуриха участие за разпределение на медалите в първенството.

На “Парк Арена ОЗК” тимът на “Черноморец” победи “Комодор” с 10:8. Двубоят, който беше последен от кръга и без значение, беше много оспорван и изнервен. Още в началото на мача бургаските ватерполисти поведоха в резултата. От игра за три лични нарушения в третата част беше отстранен най-опитният в редиците - капитанът на “акулите” Ивайло Стоянов. Заради червен картон, получен ден по-рано в мача с “Черно море”, двубоят пропусна Калоян Димитров. Така, въпреки обстоятелствата и странични фактори, “Черноморец” успя да надиграе “Комодор”. Отличен мач направи вратарят Георги Ненов, който показа класа и съхрани преднината на своя тим до крайната победа.

В нито една от квалификационните срещи старши треньорът Петър Йонов не можа да разчита на опитните Виктор Арсенов и Павел Ангелов, които не пристигнаха в Бургас поради служебни ангажименти, както и на Иван Синицин, който има здравословен проблем. “Черноморец” започна със загуба от “Аква Спорт” с 11:15, пропусна да победи “КПС Варна” и отстъпи с 3:5, както и от “Черно море” с 6:12. Останалите участници във финалната четворка ще станат ясни след изиграването на мачовете в София, които са в първите дни на месец март. В групата са “Локомотив НН”, “Славия”, ЦСКА и “Левски”.

Двубоите за разпределение на медалите ще се играят отново на “Парк Арена ОЗК” на 16 и 17 март.

Резултати    
Черноморец Аква Спорт 11:15
Комодор Черно море 6:5
Комодор Аква Спорт 6:10
Черно море КПС Варна 2:7
Черноморец КПС Варна 3:5
Аква Спорт Черно море 10:6
Черноморец Черно море 6:12
Комодор КПС Варна 3:8
КПС Варна Аква Спорт 6:8
Черноморец Комодор 10:8

Още снимки от турнира може да видите в галерията.