Ползотворна и много интересна контролна среща изиграха ватерполистите на “Черноморец” с националния юношески отбор на Молдова до 17 години.

Премерихме сили с националите на Молдова

Проверката се изигра ден преди заминаването на гостите за европейската квалификация по водна топка за U17 в Турция.

В контролата участваха състезатели родени 2002 г., като старши треньорът Петър Йонов даде поле за изява и на 15-годишните ватерполисти в клуба. Мачът бе своеобразен тест за бургаските ватерполисти във възраст U15 преди срещите им от финалната шестица в държавното първенство.

Отборът на “Черноморец” е вицешампион за миналия сезон. Основната цел пред състава е класиране във финалната четворка, а състезателите повече от всичко желаят да триумфират с шампионската титла тази година.

Мачовете от финалната шестица ще се играят във Варна от 10 до 12 май. В Топ 6 първи квоти спечелиха отборите на “Черноморец”, “Черно море” и “КПС Варна”. След втората квалификация групата попълниха “Аква спорт”, “Ботев 2000” и ЦСКА.

Място в суперфинала “Черноморец” вече извоюва при U17. Мачовете за разпределение на медалите в държавното първенство за състезатели, родени 2002 и по-малки, са на 29 и 30 юни.

В евроквалификацията по водна топка за юноши до 17 г. в Истанбул (2 до 5 май) участват България, Холандия, Турция, Украйна и Молдова. На турнир в Румъния, в края на месец април, националите инкасираха три загуби - от Молдова с 9:13, от Румъния с 4:15 и от Беларус с 9:11. Българският тим също отпътува за югоизточната ни съседка, като в състава е възпитаникът на школата на “Черноморец” Виктор Узунов.

За финалите се класират първите два отбора в групата.