Извоювахме две купи от международния турнир “Mali Mančester 2018” в Сърбия! В надпреварата бургаските състезатели на СКВТ “Черноморец” участваха с персонална покана. Нашият клуб се включи с два отбора, които играха със силни съперници.

Спечелихме две купи от турнира "Mali Mančester 2018" в Сърбия

Триумфирахме с призовата купа във възраст до 14 години. Спечелихме първото място след победи над домакините от “Лесковац”, “Пирот” и “Парачин”.

Тимът ни юноши до 18 г. се класира на второ място. Победител в тази възраст са домакините от “Лесковац”, а отборът на “Бета” (Скопие, Македония) остана трети.

С впечатляващото представяне на “акулите” в турнира, пред бургаския клуб се очертават нови перспективи за сътрудничество. Сърбите са останали приятно изненадани от игровата подготовка и умения на състезателите от “Черноморец”, както и от дисциплината в клуба и възпитанието на момчетата. От ръководството на “Лесковац” са пожелали контактите с бургазлии да продължат и за в бъдеще.

Дни след края на турнира, специален поздрав към българската група и лично към председателя Петър Йонов в писмо изпрати президентът на “Лесковац” Даниела Джорджевич.

Сериозно впечатление с играта си с лява ръка е направил Боян Цветанов. С антропологичните си качества, които са мечта за всеки треньор във водната топка, бургаското момче е предизвикало интереса на скаутите, които следят изявите на сръбските състезатели.

“Балканската водна топка е най-силната в света и ще използваме максимално възможността да играем със съперници от високо ниво. Колегите от “Лесковац” се увериха, че сме сериозен клуб и също желаят контактите ни да се развиват и занапред. Продължаваме да преследваме целите си – трупане на опит, самочувствие в международни турнири, което е част от пътя ни към голямата водна топка”, каза Петър Йонов.

По време на визитата ръководството на “Черноморец” е провело разговор с един от най-известните сръбски треньори по водна топка. Целта на срещата е била евентуалното му привличане на работа в бургаския клуб. В рамките на месец трябва да стане ясно дали специалистът ще пристигне в Бургас.

Българската група беше водена от треньорите в СКВТ “Черноморец” Петър Йонов и Светозар Владков.

Класиране до 18 г.
1. “Лесковац” (Сърбия)
2. СКВТ “Черноморец”
3. “Бета” (Македония)
Класиране до 14 г.
1. СКВТ “Черноморец”
2. “Лесковац”
3. “Пирот”
4. Парачин”

Още снимки от турнира може да видите в галерията.