С пълен актив от победи триумфирахме в първия официален старт от първенството по водна топка за U13, юноши родени 2006/2007 г. Момчетата на треньора Петър Йонов станаха еднолични лидери и с 15 точки оглавиха класирането в квалификационна група “Б”, където мачове играха още домакинът “Нептун”, “Тича” (Вн), “Ботев 2000” (Враца), “Арда 2008” и “Славия”.

Спечелихме квалификацията за U13

Така “Черноморец” се класира директно за финала, места където спечелиха първенците и в останалите две групи.

В шампионата през настоящия сезон участват 18 отбора, разделени в три групи. Във Варна в група “А” спориха “Комодор”, ЦСКА, “Локо” (Русе), ЦДНА, “Черно море” и “Локомотив НН”.

На басейна във Враца играха домакинът “Ботев”, “КПС Варна”, “Аква Спорт”, КВС “Бургас” и “Левски”.

Още в първия мач на басейна в “Меден рудник” ватерполистите на “Черноморец” започнаха с разгромна победа 21:2 срещу “Ботев 2000”. След това последваха също толкова убедителни успехи срещу “Арда” с 22:5, срещу “Тича” с 18:7 и срещу “Славия” с 19:7.

Последният мач от програмата на квалификационния турнир между “Черноморец” и “Нептун” оправда очакванията за истинско градско дерби и предложи много емоции за зрителите на басейна. И двата отбора играха много равностойно. През по-голямата част от срещата момчетата на Петър Йонов бяха водещи в резултата и заслужено се поздравиха с победата. “Черноморец” поведе с два гола, във втората част “Нептун” изравни, но до обрат не се стигна. В края на мача “акулите” излязоха напред с 4 гола – 14:10. “Нептунци” успяха да стопят пасива си, но не и да се поздравят с успеха. С победата - 14:13 ватерполистите на “Черноморец” спечелиха класирането в група “Б”. Освен това с този успех те взеха сладък реванш над съгражданите си от “Нептун” за загубата в дербито от регионалния турнир, който се проведе в началото на декември м.г.

Ватерполистите на “Нептун” се класираха на второ място с 12 т. от четири победи и една загуба. Възпитаниците на треньорите Антон Панговски и Валентин Мартинов се наложиха убедително над “Тича” с 11:8, “Ботев” с 15:3, “Славия” с 26:7 и “Арда” с 12:8. Трети в групата е отборът на “Тича” с 6 т., колкото има и четвъртият “Арда”. На последните две позиции са “Славия” – 3 т. и “Ботев – 0т.

По регламент вторият и третият в групите играе още една квалификация. Заелите първите три места от квалификация №2 се присъединяват към първите три тима от квалификация №1 и образуват финална шестица. Първите четири от нея играят супер финал.

Още снимки от турнира може да видите в галерията.