Ватерполистите на “Черноморец” вдигнаха пореден приз на международна сцена. Бургаският тим спечели безапелационно турнира по водна топка “Орестиада” в Гърция, дублирайки успеха си от 2017 г. на същото състезание.

Спечелихме турнира по водна топка "Орестиада"

В условията на силна конкуренция, възпитаниците на треньора Петър Йонов постигнаха категорични победи над съперниците си – домакина “Орестиада”, “Етникос” (Александруполис) и “ITU GVO” (Истанбулски технически университет). Отборът е четвърти в турското първенство по водна топка, а наставник на тима е помощник треньорът на националния отбор U15 на Турция - участник в европейското първенство, което ще се проведе в Бургас от 21 до 28 юли на “Парк Арена ОЗК”.

Равностойната скамейка в отбора на “Черноморец” даде възможност на всички 15 състезатели в бургаския състав да влязат в игра. Юношите ни, във възраст р. 2006/2007 г., се представиха достойно и се наложиха с убедителни резултати във всички срещи. Така те заслужено се окичиха със златните медали.

Гостуването на бургаските ватерполисти в турнира е част от подготовката на отбора за предстоящите финали в топ 6 на U13. В настоящия сезон от държавните първенства по водна топка СКВТ “Черноморец” ще участва в разпределението на медалите при юноши до 17 г., 13 г. и до 15 г., както и при девойки до 17 г. и жени.

Първи отличия за сезона вече спечелиха отборите мъже и жени. През месец март младите възпитаници на Петър Йонов защитиха второто място от турнира за Купа България и за втора поредна година триумфираха с купата и сребърните медали. Дамите в клуба извоюваха бронза, класирайки се на трето място в турнира за трофея на страната.

Още снимки от турнира може да видите в галерията.