Поредицата от спортни прояви, посветени на празника на Бургас – Никулден, завърши с турнир по водна топка. Четвъртото издание на надпреварата стана истински празник за състезателите от бургаските “Черноморец” и “Нептун”, както и за гостите от “Арда” (Кърджали), които останаха доволни, че отново са поканени да участват. Надпреварата беше за девойки и юноши до 13 г. и се превърна в парад на приятелството.

Турнирът "Никулден 2018" се превърна в парад на приятелството

Верни на иновативния си дух, домакините от “Черноморец” организираха срещи, в които един срещу друг се изправиха ватерполисти от двата пола. Отборите девойки и юноши на “Черноморец” пък бяха водени от състезателите в клуба Румяна Евстатиева и Виктор Узунов, които “горяха” в срещите и изживяха всяка победа и загуба заедно със своите по-малки съотборници във водата.

От двете страни на басейна в комплекс “Меден рудник” добри познания в правилата на играта и коректно съдийство демонстрираха други двама възпитаници на “акулите” – съотборниците им Мартин Гаров и Иван Синицин. Виктор Узунов, Гаров и Синицин бяха част от вицешампионския състав на “Черноморец”, който само преди седмица спечели второ място в турнира за Купа България - мъже.

Отговорната работа на съдийската маса си поделиха представители от школите и на двата бургаски клуба.

Така при отлична организация, двубоите преминаха при голям заряд и предизвикаха изключителен интерес. В “черешка на тортата” на турнира обаче се превърна дербито между “Нептун” и “Черноморец”. Интригата в мача се запази през цялото време. Двата отбора играха много равностойно, а резултатът вървеше гол за гол. В последната част “акулите” успяха да отбележат нови две попадения, за да поведат със 7:5. Съгражданите им обаче стигнаха до обрат в заключителните минути и да вземат победата с 9:8.

Всички участници в Никулденския турнир бяха отличени с почетен плакет. Наградите връчи председателят на СКВТ “Черноморец” Петър Йонов, който даде висока оценка на състезателите, които приеха предизвикателството и се включиха активно в провеждането на надпреварата.

Турнирът Никулден се организира от СКВТ “Черноморец” и община Бургас.

Резултати    
Момичета    
“Черноморец” “Арда” 7:2
     
“Нептун” (момчета) “Черноморец” (момичета) 11:9
“Черноморец” (момчета) “Арда” (момичета) 9:3
“Черноморец” (момчета) “Черноморец” (момичета) 11:8
“Нептун” (момчета) “Арда” (момичета) 9:4
     
Момчета    
“Нептун” “Черноморец” 9:8

Още снимки от турнира може да видите в галерията.