Ватерполният “Черноморец” продължава традиционните си контакти със силни отбори извън България. За пореден път бургаският клуб получи покана и участва на турнир в Гърция.

"Черноморец" спечели бронз на турнир в Гърция

На басейн в Александруполис отборът на “Черноморец” (р. 2005г. и по-малки) записаха победи над “Орестиада” и домакина “Етникос Александруполис”, едно равенство срещу “Фивос” (Солун) и загуба от “Арис” (Солун). В крайното класиране “Фивос” и “Черноморец” завършиха с равен актив от точки, но с по-добра голова разлика гърците се наредиха втори, а третото място остана за “акулите”. Турнирът спечели “Арис”, докато “Етникос” остана последен.

“Търсихме силни съперници и ги намерихме в лицето на солунските отбори. Успяхме да ги впечатлим и очакваме покана от тях. Договорката е през април “Фивос” и “Арис” да гостуват в Бургас”, каза председателят на “Черноморец” Петър Йонов.

Главният треньор години наред работи за установяване и развиване на трайни контакти на бургаския клуб с чужди отбори, като двустранното сътрудничество е важна част за развитието на състезателите.

Според Петър Йонов турнирът в Гърция е трябвало да предшества началото на държавното първенство в родната водна топка. Както е известно новият сезон стартира много рано. Това не се прие с одобрение от доста клубове в страната.

Още снимки от турнира може да видите в галерията.