Имаме желание и сондираме мнения за привличане на още един треньор в клуба. Това съобщи председателят на клуб по водна топка “Черноморец” и главен треньор Петър Йонов. Клубът се разраства и имаме необходимост от добър треньор, по възможност чужденец, разкри още специалистът.

"Черноморец" търси треньор от чужбина

През новия сезон “Черноморец” отново ще играе в мъжкото първенство основно с юноши. Единствената въпросителна е около отбора U19. Иначе във всички останали възрасти клубът ще участва.

“С оглед на многото мачове и финансовото бреме, което ще понесе клубът, за първи път изпадаме в положение да спрем U19. Освен това състезателите ще бъдат много ангажирани с участието в по-долните възрасти. Не сме взели още категорично решение. Сега предстои общо събрание на федерацията, ще се пишат нови наредби, нови календари. Надявам се тази година да няма такива нескончаеми състезания като през миналия сезон - шест пъти да играем срещу един и същ отбор в една възраст. Надявам се по-рационално да се направи първенството”, сподели очакванията си Йонов.

Пред състезателите на “Черноморец” предстои наситена програма, в очакване на новия сезон. На 12 октомври бургаските ватерполисти заминават за Сърбия на турнир с две възрасти, 2001 и 2005 г. Турнирът “MALI MANČESTER 2018” ще се проведе в Лесковац и в него ще участват само сръбски отбори. Единственият тим, поканен от чужбина, е “Черноморец”. Предвидено девойките на бургаския клуб пък да гостуват на турнир в Турция.