Общо четири отбора на “Черноморец” ще участват в разпределението на медалите през настоящия сезон в родната водна топка. След юношеските състави във възрастите до 19, 17 и 15 г., в суперфинала ще играе и отборът момчета U14.

Четвърти наш отбор ще играе в суперфинала

След изиграването на мачовете от първи финален кръг, момчетата на треньора Светозар Владков се класираха на второ място. На басейн Приморски във Варна бургаските ватерполисти победиха “Ботев” (Враца) с 11:6, “КПС Варна” с 9:3 и “Черно море” с 13:2. Лидер в класирането е миналогодишният шампион “Комодор”.

След промяна във възрастовата граница, която беше до 13 г., а сега е до 14 г., съставът на варненци се запази и в настоящото първенство е най-сработеният и обигран. Показателен е резултатът от морското дерби, в което “акулите” загубиха с 0:9.

За финалната четворка се класират четирите отбора с най-добри показатели. Прави впечатление, че липсват представители на столичните клубове.

В суперфинала от държавното първенство за момчета U14 ще играят лидерът във временното класиране “Комодор” – 9 т., вторият “Черноморец” – 6 т., третият “Ботев” (Враца) - 3 т. и четвъртият “КПС Варна” – 0 т. Точковият актив от срещите във Варна се запазват.

Медалистите в настоящия шампионат ще станат ясни през лятото. Мачовете от супер финала ще се проведат във Варна на 23 и 24 юни.