Отборът на “Черноморец” се оказа единственият бургаски клуб, който преодоля квалификациите за 15-годишни момчета и се класира за финалната шестица от държавното първенство за сезон 2020/2021.

U15 се класира за финалната шестица

Възпитаниците на треньора Петър Йонов постигнаха три категорични победи, с което си осигуриха място сред най-добрите шест тима на България.

В следващия етап от надпреварата вицешампионът “Черноморец” ще се изправи срещу варненските “Комодор” и “Черно море”, столичните ЦСКА и “Левски”, и “Ботев” (Враца). Очакват се много здрави битки, като се играе по системата “всеки срещу всеки”. Най-добрите четири отбора ще оформят финална четворка и в Суперфинал ще си оспорват медалите.

На басейна “Приморски” във Варна “Черноморец” победи “Аква Спорт” с 18:7, “Славия” с 20:4 и съгражданите си от “Арена” с 18:3.

Във възловия мач с “Черно море”, срещу физически израсналите за кратък период варненски състезатели, “акулите” отстъпиха с 6:13. Спечелените точки от трите победи обаче бяха достатъчни за бургазлии, които се класираха втори, а по регламент за финалната фаза продължават само отборите, заели първите две места в своите квалификационни групи.

В разпределението на местата от 7 до 16 място в първенството ще участват “Нептун”, “Арена Бургас”, “Славия”, “Аква Спорт”, “Локомотив НН”, ЦДНА, “КПС Варна”, “Тича” и “Локомотив Русе”.

Класиране

Група “А”  
1. Комодор 12 т.
2. Левски 9 т.
3. КПС Варна 6 т.
4. Тича 3 т.
5. Локомотив Рс 0 т.
Група “Б”  
1. Черно море 12 т.
2. Черноморец 9 т.
3. Арена Бургас 6т.
4. Славия 3 т.
5. Аква Спорт 0 т.
Група “В”  
1. ЦСКА 12 т.
2. Ботев 6 т. (по-добра голова разлика от мачовете с Нептун и Локомотив НН)
3. Нептун 6 т.
4. Локомотив НН 6 т.
5. ЦДНА 0 т.