Най-малките ватерполисти на “Черноморец” спечелиха сребърните медали от първия турнир за Купата на Българската федерация по водна топка. Индивидуалният приз за най-добър вратар беше връчен на Мартин Кръстев от “Черноморец”.

U11 се класира втори за Купата на БФВТ

Надпреварата се проведе в Кранево и беше за възраст деца, родени след 1 януари 2007 г. Участваха шест отбора, сред които бе и КПС “Бургас”, който се класира шести.

В изиграните двубои възпитаниците на треньора Светозар Владков записаха равенство срещу “Левски” 9:9, победиха съгражданите си от КВС “Бургас” със 7:3, “Локомотив НН” с 9:3 и КПС “Варна” със 7:5. Единствената загуба с 3:6 “Черноморец” инкасира от ЦСКА, който стана носител на Купата на БФВТ. Така бургаските ватерполисти се окичиха със сребърните медали. Третото място спечели “Левски”, четвърти е КПС “Варна”, следват “Локомотив НН” и КПС “Бургас”.

“Получи се хубав турнир, децата изиграха много мачове, организацията беше на ниво. Без централният ни нападател Мартин Янков, отборът се представи на ниво, но си пролича неговата липса. Затова в началото на турнира започнахме неубедително - с равенство срещу “Левски”. Капитанът Мартин Иванов поведе отбора и в останалите мачове завършихме с победи. Доволен съм от момчетата, видя се че има израстване в отбора, който има дълга резервна скамейка и потенциал”, коментира представянето на “Черноморец” треньорът Светозар Владков.

Класиране  
1. ЦСКА 15 точки
2. Черноморец 10
3. Левски 8
4. КПС Варна 7
5. Локомотив НН 3
6. КПС Бургас 0