С категорични победи СКВТ “Черноморец” стартира в новия сезон по водна топка. Отборът момчета спечели регионалния турнир във възраст U13, който се проведе в Бургас.

U13 откри сезона във водната топка с победи

На басейна в “Меден рудник” домакините се справиха с лекота срещу съперниците си в група “Б”. В рамките на един ден възпитаниците на треньора Светозар Владков изиграха три мача, побеждавайки с 18:1 съгражданите си от КВС “Бургас” и с 5:1 “Тича” (Варна). Единственото дерби, което вдигна адреналина на зрителите, се получи срещу “КПС Варна”, което “акулите” спечелиха с 5:4.

Тимът на КВС “Бургас”, който е дебютант в тази възраст, с треньор Сергей Караджов, инкасира три загуби.

Вторият регионален турнир за U13 ще се проведе на 23/24 февруари идната година. По програма квалификационният турнир в група “Б” е от 25 до 27 януари отново в Бургас. Домакин на него ще е “Нептун”. Останалите тимове са “Черноморец”, “Тича”, “Ботев 2000” и “Арда 2008”.

В група “А” са: варненските “Комодор” и “Черно море”, ЦСКА, “Локомотив” (Русе), ЦДНА и “Локомотив НН”. В третата група играят: КВС “Бургас”, “Ботев” (Враца), “КПС Варна”, “Аква Спорт” и “Локомотив НН”.

Резултати    
Черноморец КВС Бургас 18:1
КПС Варна Тича 13:0
Черноморец Тича 5:1
КПС Варна КВС Бургас 11:0
Черноморец КПС Варна 5:4
Тича КВС Бургас  

Още снимки от турнира може да видите в галерията.