Два грузински, един сръбски и два български отбора ще участват в традиционния за града ни международен турнир по водна топка за Купа Бургас. В тазгодишното 14 издание на надпреварата за приза ще спорят сръбският “Видра” (Лесковац), грузинските “Кутаиси” и “Аджария” (Батуми), варненският “Тича” и домакините от “Черноморец”.

Ватерполисти от Сърбия и Грузия пристигат за Купа Бургас

Турнирът е за юноши до 17 г. и по-малки, и ще се проведе на басейн “Флора” от 23 до 25 август.

В първия състезателен ден – 23 август, петък, програмата предвижда да се изиграят два мача. От 17:00 часа турнирът ще бъде открит с двубоя “Черноморец” – “Кутаиси”. Час по-късно е срещата “тича” – “Аджария”.

В събота, 24 август, от 10:00 ч. играят “Видра” – “Кутаиси”, а от 11:00 ч. е българското дерби “Черноморец” – “Тича”. Следобедната сесия за деня започва от 17:00 ч. със срещата “Черноморец” – “Аджария”, след която е мачът между “Тича” и “Видра”.

Първият двубой за неделния ден, 25 август, е между “Видра” и “Аджария” от 10:00 ч. “Кутаиси” и “Тича” играят втори мач. Заключителните срещи от турнира са от 16:00 ч., като в първата един срещу друг се изправят грузинските тимове, а във втората “Черноморец” – “Видра”.

Награждаването и закриването на международния турнир по водна топка за Купа Бургас е от 17:30 часа.

Организатори на надпреварата са СКВТ “Черноморец” и община Бургас, в чийто спортен календар от години е включен турнирът.