За втора поредна година международният турнир по водна топка за Купа “Бургас” няма да се проведе. Причината е постоянно променящата се ситуация с развитието на коронавируса, плавният растеж на броя заразени и несигурността в предстоящото.

Коронавирусът отново отложи силния международен турнир "Купа Бургас"

СКВТ “Черноморец” е домакин на традиционната за морския ни град надпревара. Организационно всичко необходимо за провеждането на турнира отдавна е направено.

Контролът и тестовете на участниците в турнира би трябвало да попречат международното спортно състезание да се превърне в провал. Но от бургаския клуб решиха да не поемат риск, да проявят разум и най–вече да не застрашават здравето на състезателите.

За петнадесетото издание на турнира “Купа “Бургас” потвърждение за участие дадоха отбори от България, Грузия, Сърбия и от съседна Турция. Грузинците дори вече имат закупени билети, но здравните власти в страната забраниха воаяжа на спортистите си. Пристигането на сърбите е под въпрос.

Така изработените вече Купи ще бъдат “замразени” за, надяваме се, по-добрата и освободена от ковид 2022-а година.

През годините турнирът по водна топка за Купа “Бургас”, провеждащ се със съдействието на община Бургас, стана притегателна сила за водещи клубове от различни краища на света.

От включването на надпреварата в календара на Българска федерация по водна топка домакинът “Черноморец” е печелил пет от изданията, има едно сребро, три бронза и едно четвърто място. На последния турнир през 2019 г., носител на приза и на златните медали стана отборът U17 на “Черноморец”.