Най-успешният клуб по водна топка в Бургас – “Черноморец” е водач в листата на гол майсторите при дамите за изминалия сезон. Класацията в държавното първенство за девойки до 17 г. със сериозно предимство оглави Стела Димитрова, която на 17 юли отпразнува своя 15-и рожден ден.

Наша ватерполистка взе приза за голмайстор на първенството

В мачовете от шампионата бургаската ватерполистка записа актив от 71 гола. Нейна подгласничка в класирането, с 13 попадения по-малко, е Ивет Николова от столичния “Локомотив НН” (58 гола). Третото място с 51 гола зае Рени Руменова от “Ботев 2000” (Враца).

За постижението си Стела Димитрова беше наградена от Българска федерация водна топка със специалния приз “Голмайстор на Държавно първенство по водна топка U17”.

Стела Димитрова е родена на 17 юли 2004 г. в Бургас. С водна топка се занимава от пети клас, а първи стъпки в този мъжки спорт прави в “Черноморец” при старши треньора Петър Йонов. Именно на специалиста ватерполистката дължи огромните си успехи. Под негово ръководство Стела е носителка на общо 11 отличия от участия с отбора във възрастови групи – деца, девойки и жени. Стела Димитрова попадна и в полезрението на националните селекционери, като през миналата година тя и още две момичета от бургаския клуб станаха част от националния отбор на България за девойки до 19 г. Гол майсторката на държавния шампионат за сезон 2019 г. е ученичка на ПМГ “Акад. Никола Обрешков”.