Националната съдийска колегия (НСК) към Българска федерация по водна топка (БФВТ) предложи двама състезатели на СКВТ “Черноморец” да бъдат вписани в регистъра на реферите.

Наши ватерполисти стават част от съдийския апарат

За членове на НСК са предложени Румяна Евстатиева и Иван Синицин. Повече от година двамата ватерполисти трупат опит край басейна. Възпитаниците на треньора Петър Йонов доказаха качества в съдийството по време на мачове от регионалните турнири за подрастващи, както и от мъжкото и женско първенство, където се представят отлично на съдийската маса.

Освен към съдийското поприще, Румяна Евстатиева има афинитет и към треньорската дейност. На турнира за девойки до 17 г. през януари, ученичката на Немската езикова гимназия влезе в ролята на треньор.

Наши ватерполисти стават част от съдийския апарат

Така Румяна Евстатиева и Иван Синицин продължават традициите в клуба – изграждане на кадри, необходими за развитието на българската водна топка. Двамата ватерполисти са най-младите ни съдии, първа категория. Следващият представител на “Черноморец” в съдийския апарат ще е съотборникът им Мартин Гаров.

Наши ватерполисти стават част от съдийския апарат