Още един приз попълни богатата с отличия витрина на ватерполния “Черноморец”. На международен турнир в Македония бургаският тим триумфира с купа “Локомотив Скопие 2023”. Нашите ватерполисти участваха с персонална покана.

"Черноморец" спечели ватерполната купа "Локомотив"

“Черноморец” надделя над всички съперници, като в надпреварата се впуснаха общо четири отбора. Момчетата на треньора Петър Йонов напълно заслужено вдигнаха престижната купа и се окичиха със златните медали след победи над водещия в Сърбия отбор на “Шабац”, “Вардар Осъм” и “Локомотив” Скопие.

Международният турнир в Македония е традиционен, но бе в застой по време на пандемията. На басейн “Борис Трайковски” състезанието бе за момчета, родени 2009 г. и по-малки. Всички те създадоха нови приятелства и си обещаха отново да се срещнат. Домакините от “Локомотив” вече потвърдиха участието си в тазгодишното издание на международния турнир “Купа Бургас”.

Купа “Локомотив Скопие 2023” бе част от подготовката на “Черноморец” в заключителната фаза на Държавното първенство на България за възраст мъже U15. Възпитаниците на Петър Йонов се класираха в топ 6, където ще спорят за медалите.

Класиране
1. “Черноморец”
2. “Шабац” Сърбия
3. “Локомотив” Скопие
4. “Вардар” Осъм