И през настоящия сезон във водната топка бургаският клуб “Черноморец” не изневери на целите си и на практика доказа, че е един от основните претенденти за медали.

"Черноморец" спечели вицешампионска титла за Бургас

Първите отличия за клуба за сезон 2022/2023 извоюва отборът мъже U17. В една изключително оспорвана финална четворка и равностойно първенство, момчетата на треньора Петър Йонов станаха носители на вицешампионската титла.

Две от индивидуалните награди бяха присъдени на бургаския тим. Голмайстор на първенството стана Калин Узунов, а приза за Най-добър защитник заслужи Мартин Иванов.

На басейн “Приморски” във Варна зрителите видяха здрави битки в мачове с голям заряд. Високо летвата в шампионата вдигнаха включените в четирите отбора всички национали, участвали по-рано в европейската квалификация в Марибор. В Словения, водени от селекционера Петър Йонов, българските ватерполисти се представиха много успешно.

Набраната с националния екип инерция се пренесе и в родното първенство. В първия мач малко неочаквано бургаските ватерполисти отстъпиха на Шампиона ЦСКА със 7:10. След това “Комодор” и “Черно море” също загубиха с гол разлика от “армейците”. Последваха разменени победи в другите мачове и така накрая се стигна до математическите изчисления. Крайното класиране бе подредено по голова разлика.

С два гола повече “Черноморец” се окичи със среброто. Бронзът остана за “Комодор”, а четвъртото място зае “Черно море”.

Съдийството на Финалната четворка бе на ниво, както и домакинството на организаторите от Варна.

Резултати    
Комодор Черно море 9:12
Черноморец ЦСКА 7:10
Черноморец Черно море 7:3
Комодор ЦСКА 9:10
ЦСКА Черно море 13:12
Комодор Черноморец 9:7
Класиране  
1. ЦСКА 9 точки
2. Черноморец 3 точки + 2 гола
3. Комодор 3 точки - 1 гол
4. Черно море 3 точки - 2 гол