Шампионът на Великобритания с West London Penguins’ U17 Румен Куртев беше неотлъчно до отбора на “Черноморец” по време на Европейското първенство по водна топка за юноши до 15 г.

Шампион на Великобритания направи тренировка с "Черноморец"

Възпитаникът на треньора Петър Йонов предизвика огромен интерес у младите състезатели от бургаския клуб. “Акулите” имаха удоволствието да проведат занятие с участието на българина от Албиона, под ръководството на сръбския треньор Жика.

Според Румен Куртев, не трябва да се гледа черногледо с 14-ото място, което спечели българският национален отбор на ЕП, тъй като това е само началото на възраждането на водната топка в България. “В националния ни тим има талантливи момчета. Необходимо е и търпение, защото видях много напрежение”, каза Куртев след последния мач на трикольорите – комшийското дерби срещу Румъния, завършило със загуба за нашите с 8:18 (1:2, 3:7, 2:4, 2:5).

За отбора на България в европейското играха едва трима състезатели от шампионския състав на “Черноморец” – Георги Митев, вратарят Александър Раднев и Янис Христов, които се представиха отлично в мачовете на “Парк Арена ОЗК”.