Интригуващ супер финал по водна топка, с непредсказуем край, изиграха четирите най- добри отбора на България при U17. Домакините от “Черноморец” бяха на победа от шампионската титла, но загуба в последния мач им отреди четвъртата позиция. Шампион стана “КПС Варна”, на второ място се класира “Черно море”, а трети стана “Славия”.

U17 проигра шанса за медали

На басейн “Флора” бургазлии стартираха със загуба от “Славия” с 6:7. Столичани поведоха с два бързи гола след грешки на съперника. Това психически прекърши иначе силния тим на “Черноморец”, който допусна много брак в стрелбата. Въпреки това момчетата на Петър Йонов стопиха пасива до гол, но на няколко пъти пропуснаха да изравнят и да обърнат резултата

Изключително силно започна вторият състезателен ден за домакините, които победиха категорично състава на “КПС Варна” с 10:5. Бургаските ватерполисти поведоха с 4:0 в първата част, на полувремето варненци намалиха до 5:4. В третата четвърт двата отбора си размениха по един гол, а във финалния период “Черноморец” отговори с категоричното 4:0 и триумфира с успех в мача. За варненци това беше първа загуба за сезона.

В предвид развоя на останалите срещи, в които “Черно море” падна с 2:12 от “КПС Варна”, “Славия” и “Черно море” завършиха с реми 10:10, а “КПС Варна” надви славистите с 12:10, интригата се запази до края. Въпросителната кой ще стане шампион даде своя отговор след последния мач в програмата, който беше между “Черноморец” и “Черно море”.

Възможните прогнози бяха три – при победа бургаският тим ставаше шампион, при равенство щеше да се окичи с бронза, а при загуба – губеше шансовете за медал. За съжаление, случи се най-неблагоприятният сценарий. “Черноморец” отстъпи с 9:17.

И този мач започна с два гола пасив. Напрежението постепенно взе своя връх. С прибързаните и нервни действия юношите все по-често нарушаваха тактическата дисциплина, което ги извади от ритъм и доведе до неочакван край на сезона за U17.

Призът за най-добър нападател в първенството и във финалната четворка заслужи капитанът на “Черноморец” Виктор Узунов.

Резултати    
КПС Варна Черно море 12:2
Славия Черноморец 7:6
КПС Варна Черноморец 5:10
Славия Черно море 10:10
КПС Варна Славия 12:10
Черно море Черноморец 17:9
Класиране    
1. КПС Варна 6 т.  
2. Черно море 4 т. (повече отбелязани голове)
3. Славия 4 т.  
4. Черноморец 3 т.  

Още снимки от супер финала може да видите в галерията.