Юношите старша възраст на “Черноморец” поставиха началото на урожая от медали през настоящия сезон в родната водна топка. Те извоюваха бронзовите медали от държавното първенство U19, решителните срещи от което се играха във Варна.

U19 вдигна 51-ия трофей за "Черноморец"!

Успехът донесе 51-и трофей във витрината на СКВТ “Черноморец”, който със сигурност няма и да е последен за 2021 г. Още няколко формации на клуба в различните възрасти са в позиция да атакуват медалите.

U19 вдигна 51-ия трофей за "Черноморец"!

В малкия финал за бронза момчетата на треньора Петър Йонов победиха “Аква Спорт” с категоричното 12:6 (2:2; 2:0; 2:3; 6:1). Ден по-рано в полуфинала срещу “Черно море” бургаският тим отстъпи с гол пасив – 13:14 (3:3; 4:4; 2:3; 4:4). Двубоят бе много оспорван, като секунди преди края на срещата варненци вкараха победното си попадение. По-рано гол във вратата на “моряците” пък не бе зачетен от реферите, но както се знае у дома и стените “помагат”.

Достойното представяне на “Черноморец” в шампионата на U19 бе украсено и с индивидуален приз. За голмайстор на държавното първенство за възрастта бе отличен Виктор Узунов.

Титлата спечели “КПС Варна”, който във финала победи “Черно море” с 10:6, а преди това се справи и с четвъртия в класирането “Аква Спорт” с 15:7.

Този уикенд, на 12 и 13 юни, предстоят да се изиграят мачовете от Суперфинала на държавното първенство за мъже. На полуфинала в събота “Черноморец” излиза срещу “Аква Спорт”, другата двойка е “Локомотив НН” – ЦСКА. В неделя са мачът за 3-4 място и финалът за титлата. Двубоите са на плувен комплекс “Приморски” във Варна.

U19 вдигна 51-ия трофей за "Черноморец"!

Съставът на “Черноморец” U19: Михаил Кошничаров, Димитър Димитров, Боян Георгиев, Георги Митев, Янис Христов, Марио Козаров, Жан Вълчев, Иван Синицин, Виктор Иванов, Мартин Гаров, Виктор Узунов, Александър Раднев.