Финалистът в държавното първенство по водна топка за юноши, родени 2006/2007 г. – “Черноморец” спечели втория регионален турнир в зона Изток за тази възраст. Мачовете се играха във Варна, а момчетата на треньора Петър Йонов се завърнаха с пълен актив от победи.

U13 громи и в регионалния турнир

Съперници на бургаския тим бяха представителите на домакините. Срещу тях “Черноморец” беше безапелационен. Отборът започна в турнира с разгромни победи. Първо подчини “КПС Варна” с 12:6, като същото стори и с “Комодор” - 13:8. След убедителните успехи “акулите” подходиха лежерно в третия мач. Вместо да използват целия си потенциал срещу “Черно море”, факторът подценяване направи двубоя за бургазлии много тежък. В крайна сметка “Черноморец” се наложи с 11:8.

“Видяхме моментното състояние на отбора, видяхме и слабостите си. Състезателите имат много повече възможности, но ето, с едно подценяване срещу “Черно море” сами си направихме мача тежък. Очаква ни много сериозно държавно първенство, затова подготовката продължава”, каза председателят на “Черноморец” Петър Йонов.

Както е известно юношите до 13 г. спечелиха квалификацията за Държавното първенство и като еднолични лидери в групата се класираха директно за финала.

По регламент вторият и третият в групите играе още една квалификация. Заелите първите три места от квалификация №2 се присъединяват към първите три тима от квалификация №1 и образуват финална шестица. Първите четири от нея играят супер финал.

От 8 до 10 март на басейна в “Меден рудник” ще се проведе квалификационният турнир за Държавното първенство U15. Десет отбора, разпределени в две групи, ще спорят за първите места. В група “Б” са домакинът “Нептун”, ЦСКА, “Локомотив НН”, “Ботев 2000” и “КПС Варна”. В група “В” са домакинът “Черноморец”, “Аква Спорт”, “Арда 2008”, “Локомотив” (Рс) и “Комодор”.